Voor werkgevers

Ieder bedrijf heeft werknemers met mantelzorgtaken; Nederland kent 2,6 miljoen mantelzorgers, waarvan 1 miljoen de mantelzorg combineren met een baan. Veel werkgevers weten echter niet dat de werknemer mantelzorgtaken verricht of onderschatten de impact van mantelzorg. Voor meer informatie over mantelzorg en werk, kijk op www.mezzo.nl en www.mantelzorgmakelaar.nl

Een onafhankelijke mantelzorgmakelaar kan veel betekenen voor werkgever en voor werknemer. Een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid versterkt een goede werk-privé balans en draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers.

Wat kan Mantelzorgmakelaar Monique van Loon, gevestigd in De Kempen, voor uw bedrijf en werknemer doen?

Preventief
1: Advisering voor een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.
2: Voorlichting geven aan leidinggevenden. Hen bewust maken van mantelzorgers in het team en eventuele ziekteverzuim dat daardoor kan ontstaan. Door tijdig de Mantelzorgmakelaar in te schakelen, minimaliseert u verzuim door overbelasting.
3. ‘Grijs’ ziekteverzuim (tgv mantelzorg) voorkomen.

Curatief
Is uw mantelzorg-werknemer, woonachtig in Zuid Brabant, al ziek door overbelasting? Ook dan kan Mantelzorgmakelaar Monique van Loon ingezet worden als interventiemiddel om het ziekteverzuim te verkorten.

Mantelzorgmakelaar Monique van Loon richt zich op mantelzorgers en cliënten in de regio Zuid Brabant / de Kempen. Als onafhankelijke adviseur, geregistreerd bij de Beroepsorganisatie Mantelzorgmakelaars, ben ik niet gebonden aan (zorg)instelling, gemeente of zorgverzekeraar. Ik ondersteun uw werknemer en geef objectief advies over de diverse mogelijkheden voor mantelzorgers in Nederland. Hierdoor wordt de mantelzorger ontlast, zodat u uw medewerker (m/v) weer optimaal kunt inzetten.